Sökandet efter en gnutta civilisation!

fredag, oktober 29, 2004

Fredagsfyran v44!

Nu hoppar även jag på fredagsfyran!

1. Är du engagerad i någon organisation med miljö på agendan?
Nej!

2. Håller jorden på att gå under eller mår jorden egentligen ganska bra?
Den mår nog ganska bra (om man nu kan mena något vettigt med den frågan). Vissa arter mår bättre än andra, så har det alltid varit och kommer förmodligen att fortsätta vara så tills människan vill och kan ge konstgjord andning till arter som annars skulle ha dött ut.

3. Påverkar mänskligheten jordens klimat och miljö?
Definitivt, fast både positivt och negativt. Just nu överväger det negativa nog det positiva, men det finns ju arter som tex trivs i städerna. De arter som finns nu är ju trots allt de (eller vars förfäder) som överlevde vad det nu var som dödade dinosaurierna. Jag tror att ju rikare vi blir desto mera intresserade kommer vi att bli av att återställa djurens natur och deras fria livssätt och en vacker natur. Jämför miljörörelsens kraft i rika länder som Sverige och USA med de i fattiga länder som inte har råd att bry sig om naturen. Jag är även teknikoptimist och tror att vi kommer att få mer miljövänlig teknologi i framtiden, helt enkelt att teknikutveckling är nödvändigt för en bättre miljö.

4. Försöker du minska miljöeffekterna i din vardag?
Sådär, jag sorterar soporna, och går eller cyklar oftast när jag ska någonstans inom Linköping, och utnyttjar ofta lokaltrafiken eller SJ när jag ska längre. Å andra sidan så är min bil så gammal att den saknar katalysator och jag är riktigt usel på att slå ifrån dator och stereo när jag inte använder dem...