Sökandet efter en gnutta civilisation!

söndag, november 07, 2004

Invandring och gränser!

I kvällens Agenda så tog de upp invandringen till europa och förslaget om att sätta upp flyktingläger i nordafrika.

*suck* *suck* *suck* Ska politikerna aldrig lära sig, stängda gränser leder alltid till ett högre pris för invandraren (eller varan för samma sak gäller för alla förbjudna varor) som försöker ta sig över, ökade kostnader (läs skatter) för medborgarna i det stängda landet, en större risk för att dö och tragedier i allmänhet. De får det dessutom svårare när de väl kommit igenom, då de hamnar i flyktingläger eller bara kan ta svartjobb och hela tiden måste se upp för polisen och inget av alternativen är speciellt bra. Politiker kan inte helt stoppa någon/t från att ta sig över gränsen, de kan bara öka kostnaden och därmed minska antalet som lyckas ta sig igenom och öka det allmänna lidandet och hindra människor från att leva sina egna liv i fred.

I Agenda intervjuade de även ett par nordafrikaner (tror de var från Algeriet eller Tunisien) och en av dem hade försökt ta sig till Europa två gånger men åkt fast båda gångerna och ändå planerade att försöka igen. Alla i intervjun lät dessutom intresserade av att åka till europa och jobba. De ansåg liksom inte att det var lönt att stanna kvar. Detta är desperata människor som vi hindrar från att leva sina liv, för vilken nytta??? Nej släpp invandringen fri! Låt de som vill komma till ett land komma dit utan att hindras av någon! Det är det enda moraliska! Som positiv bieffekt skulle förmodligen även klyftorna mellan länderna minska...

Bloggmusik:
Burning Spear: Lion

  • ska vi öppna gränserna helt måste vi ändra på bidragssytemet. för något som redan kostar oss löjliga mängder pengar idag är folk som kommer hit och lever på bidrag (av en eller annan anledning).

    By Blogger Hannu, at 11:08 fm