Sökandet efter en gnutta civilisation!

torsdag, november 25, 2004

Kobra och Pengar!

Jag såg precis veckans Kobra, som handlade om pengar och folks inställning till pengar. Vissa av inslagen var ganska intressanta, men programmet kändes ganska ensidigt.

Anledningen till detta var att de i princip speglade pengar som något som inte förde med sig något gott och att folk inte blev lyckligare av pengar. Jag håller inte med, hur man beter sig med pengar beror nog mycket på vem man är som person. Vissa klarar av rikedomar bättre än andra, jag tycker tex att Ingvar Kamprad klarar av det ganska bra. Och nej, pengar i sig ger ingen lycka, men det kan vara en hjälp i att skaffa sig det som ger en lycka...

Ett av reportagen intervjuade Bill Drummond och handlade om när han och Jimmy Cauty brände upp en miljon pund. Båda två var medlemmar i The KLF (Kopyright Liberation Front)/The Justified Ancients of Mu Mu/The Timelords + ett par till. De gör väldigt bra musik och gör en massa roliga/galna upptåg som ingen annan kan tänka på. Helt enkelt, de är kult. När de blev tvungna att dra in sitt första album (pga en olaglig ABBA-sampling) så grävde de ner en del av skivorna på en åker och kastade resten i havet. Det var också han som skrev "The Manual", som går ut på att få en hitsingel genom att övertala andra att göra grovgörat åt en. Den är väldigt rolig och rekommenderas åt alla (liksom KLFs musik) och man kan läsa den on-line.

Bloggmusik:
Webbradio: ** Go FM ** No Rules! We just play stuff!
Bruce Springsteen: Jungleland