Sökandet efter en gnutta civilisation!

torsdag, december 09, 2004

Tips om bra inlägg i byggnadskonflikten!

Jag har precis upptäckt att Stefan Geens har skrivit tre bra inlägg om konflikten mellan byggnads och det lettiska byggföretaget L&P Baltic (Läs Del1, Del2 och Del3).

En sak till, idag är det inte möjligt för hela världen att leva på samma höga nivå som vi nu gör i i-länderna. Detta gör att vi kan antingen leva kvar på vår nuvarande nivå eller så kan vi sänka vår nivå samtidigt som den höjs i u-länderna. Arbetskraftsinvandring till i-länderna och utflyttning av företagen till u-länderna är två rörelser som främjar mer jämlikhet mellan länderna! Så folk som kritiserar ojämlikheten mellan olika länder och samtidigt inte vill att vi ska sänka vår levnadsstandard är hycklare!!!

Bloggmusik:
MTV står på i bakgrunden, tror det var nånting av George Michel.

 • "En sak till, idag är det inte möjligt för hela världen att leva på samma höga nivå som vi nu gör i i-länderna"

  Varför inte? Många fattiga länder idag lever på samma nivå som rika Storbrittanien gjorde för 100 år sedan. Hur är det möjligt?

  Att öppna gränser och riva tullar innebär att båda parter tjänar på affären. Om så inte var fallet så skulle man inte genomföra affären.

  Det finns inget motsatsförhållande mellan att starta/driva mer produktiva företag här och göra detsamma i u-länderna. Tvärtom. Enligt tex. McKinsey så har varje outsourcad dollar givit tillbaka $1.12-1.14 till den amerikanska ekonomin och $0.33 till Indiens ekonomi.

  http://www.mckinsey.com/knowledge/mgi/rp/offshoring/

  /Skatt är Stöld

  By Anonymous Anonym, at 2:17 em  

 • Nyckelordet var idag! Det tar ganska lång tid för u-länderna att ta sig upp till vår nivå!

  By Blogger Erik, at 2:54 em  

 • Jag vände mig bara mot att vi skule behöva avstå välstånd för att andra skulle få det bättre. Så funkar ju inte en ekonomi. Välstånd produceras i en industraliserad ekonomi till skillnad mot i en jägarekonomi där det bara finns x antal bytesdjur i skogen. Den enes bröd blir då den andres död.

  Sen behövder det väl inte ta så lång tid. 30-40 år kanske att komma i kapp.

  By Anonymous Anonym, at 5:26 em