Sökandet efter en gnutta civilisation!

tisdag, december 14, 2004

Upptrappad byggnadskonflikt!

Enligt SvD så har facket börjat ta till riktiga våldsmetoder i konflikten. Dessutom uttalar representanten ett otroligt förakt mot äganderätt och "svartfötter".

Nu har facket tyvärr gått helt över gränsen för vad som är lagligt och acceptabelt. I ett civiliserat samhälle (eller iaf ett som strävar efter att nå en civiliserad status) med en fungerande lag så löser man inte konflikter genom att ta till våld för att få sin vilja igenom. En (ekonomisk) blockad är en frivillig handling, att förstöra andras egendom och hindra dem från att komma fram är inte det.

Sen är det en rättighet att få vara en strejkbrytare, på samma sätt som det är en rättighet att starta en strejk.

Undrar vad de skulle säga om tex ägare och anställda i traditionella bokhandlar tar till vapen i kampen mot internetbokhandlar, genom att hindra folk från att ta sig in och ut från deras centrallager, slå sönder bilar och lastbilar som försöker ta sig in och skriker en massa okvädesord, eller affärsinnehavare som tar och slår sönder stormarknader och hotar de kunder som vill handla där. Jag tror inte att de skulle komma undan lika lätt som facket.

Bloggmusik:
Nobody Listens To Techno (DJ Isaac Remix)