Sökandet efter en gnutta civilisation!

söndag, mars 13, 2005

Statistik!

Att kolla in statistiken den senaste tiden har varit extra kul, då jag nu i melodifestivalstiden får lite extra träffar från Google och andra sökmotorer.

Inte jätteoväntat är många av träffarna de som sökt på en låt eller artist som deltar i melodifestivalen. Bara ett par saker:

1. En hel del av de som hamnar hos mig har sökt på "[artist] + download" eller "[låt] + download". Under slutet av nittiotalet, innan Napster slog igenom, och delvis parallellt med Napster, så fanns det en massa sidor, där man kunde ladda ner mp3-filer. Ibland tidskrävande, ibland mer eller mindre finurliga sätt att lura gratishotellen där filerna låg. Det var charmigt krångliga tider och den enda stora fördelen var att man kunde få tips på ny och udda musik. I princip alla sidor av den typen har nu dött! Idag är det torrent-trackers eller P2P-prgram (jag kan rekommendera WinMX eller Soulseek) som gäller. Vem är det som är så dumma att de tror sig hitta något vettigt genom att söka genom dessa sökningar???
2. För ett par dagar sen var det någon som sökte på "DVD omslag olagligt" eller iaf ungefär så. Någon som förstår vad personen var ute efter? Vad jag vet är inte själva omslagen olagliga, eller har APB även börjat jaga dem som bara lägger ut omslagen???