Sökandet efter en gnutta civilisation!

onsdag, april 20, 2005

Suck! Rasism behövs förklaras!

De senaste korsriddartågen mot GB är fruktansvärt löjliga. Först ansågs Nogger Black vara rasistiskt och nu är 88:an nazistiskt (88 = HH = Heil H*tler). Det känns därför som dags att tala lite om rasism:

Rasism är när en person ser ner på andra personer pga deras hudfärg eller ursprung eller liknande. Ett annat sätt att säga det på: Rasism är en ideströmning.

Att drabbas av rasism är då när någon annan person utsätter en för fysisk eller psykisk skada pga hudfärg eller liknande, eller att man medvetet blir diskriminerad (fast det kan iofs kanske räknas som en psykisk skada). Man drabbas av att folk försöker praktisera rasistiska ideer i verkligheten. Alltså: Om man inte hade drabbats om man hade haft annan hudfärg, nationalitet, utseende mm, så är det ett tecken på rasism.

Att läsa in någonting i namnet på bakverk, glass eller andra produkter är bara löjligt. De som tillverkar produkterna försöker rimligtvis inte skapa rasistiska stämningar, utan är ute efter att sälja en produkt. OK, att vissa produktnamn kanske inte är de allra smartaste, men det straffar förmodligen sig själv. Själva namnet (eller trauman från namnet) drabbar inte folk av en viss hudfärg eller liknande, utan helt enkelt de som låter fantasin löpa fritt. Dessutom så skulle samhället bli ohållbart om vi alla skulle stämma någon så fort vi kände oss det minsta lilla kränkta, i princip all satir skulle bli omöjlig. Vi måste helt enkelt ha en någorlunda hög ribba för vad som egentligen är psykologisk skada och en rimlig bedömning vore att endast räkna sådana saker som kräver hjälp av en psykolog.

Självklart ska vi motarbeta rasism, men det är inte direkt konstruktivt att kämpa mot väderkvarnar!